Bijele noći Sankt Petersburga


Posjetite Sankt  Petersburg, “Grad bijelih noći”, u ovo doba godine, kada je grad doslovno pijan od sreće, prepun vedrih ljudi koji su spremni cijeli dan biti vani: u parkovima, vrtovima, na obali rijeke Neve… Jedinstvena atmosfera koja se stvara u razdoblju bijelih noći, i tijekom cijelog ljeta prepoznatljiva je u cijelom svijetu.

Panorama-Peterburga

 

 

ermitaz-600x374

 

5 dana / 4 noći,  period putovanja 11.06. – 15.06.

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi  dan, nedjelja, 11.06.

Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan, ponedjeljak, 12.06.

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra i Pavla, posjeta katedrali Sv. Izaka. Odlazak u Carsko selo (Pushkin) ljetnu rezidenciju carice Katarine Velike podsjeća na dvorce iz bajki. Sama palača veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

3. dan, utorak, 13.06.

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se skupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kame- noga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Slobodno vrijeme u centru grada. U kasnim večernim satima odlazak na izlet „Romantika bijelih noći“ – vožnja brodom po rijekama i kanalima Neve. Tijekom vožnje ćete vidjeti dizanje nekoliko mostova, kao i Dvorcovi most, čija silueta je jedan od simbola Veličanstvenog Peterburga.

4. dan, srijeda, 14.06.

Doručak u hotelu. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolici St. Petersburga. Na obali Finskoga zaljeva nalazi se Peterhof koji se naziva i ruski Versailles. Kompleks palača i parkova izgrađen je u baroknom stilu s elementima neogotike, neobaroka i klasicizma. Prostire se na površini od 607 hektara. Pažnju će vam zasigurno privući kaskada s 200 brončanih kipova i 64 raskošno izgrađene fontane koje su jedan od najčešćih motiva razglednica i fotografija. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

5. dan, četvrtak 15.06.

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:00 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20.50 h..

Cijena već od 5000,00 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

• noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*

• transfere aerodrom – hotel – aerodrom

• prijevoz na izletima

• povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima ZagrebSt. Petersburg – Zagreb, ekonomska klasa • panoramski razgled grada, ulaznice za katedralu Sv.Izaka, Carsko selo (Dvorac Ekaterine Velike, Jantarna soba), ulaznice za muzej Ermitaž, Peterhof (pavilion Monplaisir)

• izlet “Romantika bjelih noći” – vožnja brodom po rijekama i kanalima Neve

• ručak u restoranu ruske kuhinje u Pushkinu (Carsko selo)

• vođenje s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku

• potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 900 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata) • vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekspresni postupak uz nadoplatu)

• putno zdravstveno osiguranje (110 kn – obavezno za ishođenje vize) – preporučujemo i osiguranje od otkaza putovanja

• fakultativne individualne izlete (rezervacija I plaćanje unaprijed)

• doplatu za jednokrevetnu sobu (1970 kn)

• dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

, ,