OTVARANJE PREDSTAVNIŠTVA U RUSKOJ FEDERACIJI

Obavještavamo Vas da je slijedom stupanja na snagu Federalnog zakona Ruske Federacije od 1. siječnja 2015. godine (koji je donesen u svibnju 2014., No 106-FZ) došlo do izmjene vezano za procedure otvaranja predstavništava inozemnih pravnih osoba na teritoriju Ruske Federacije.
Do 1. travnja 2015. godine filijale i predstavništva inozemnih pravnih osoba, čija rad prema akreditaciji i rješenju za otvaranje predstavništva na području Ruske Federacije ne istječe do 1. travnja 2015. godine, obvezni su dostaviti svoje podatke u Federalnu poreznu upravu Ruske Federacije za unos u državni registar akreditiranih filijala predstavništava inozemnih osoba.
Komplet dokumenata za unos podataka u Registar prvo se dostavlja u Trgovinsko industrijsku komoru Ruske Federacije radi ovjere broja inozemnih radnika filijale ili predstavništva.
Za sve one koji nisu izvršili gore navedene obveze od 1. travnja 2015. godine prestaju važiti akreditacije filijala i predstavništava inozemnih pravnih osoba, kao i ranije doneseno rješenje za otvaranje predstavništva na području Ruske Federacije za inozemne pravne osobe.
S detaljnijim informacijama možete se upoznati na službenoj stranici Trgovinsko industrijske komore Ruske Federacije: www.tpprf.ru u rubrici „Djelatnosti TIK RF“, Suradnja s filijalama i predstavništvima inozemnih tvrtki, Unos podataka u državni registar akreditiranih filijala, predstavništava inozemnih pravnih osoba.

Na ovoj stranici možete dobiti i druge informacije vezano za otvaranje predstavništva u Ruskoj Federaciji, a na raspolaganju Vam stoji i predstavništvo HGK u Moskvi.