Ljeto na Štrosu

Zagreb, 18/05/2017 – 17/09/2017     Štrossmayerovo šetalište zasigurno je jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu.  Smještenopodno same kule Lotrščak , naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena.

Upravo na tom pomalo zapostavljenom dijelu grada, Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata.  Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre,  pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina. To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada.

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja ce svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Biti će tu svega od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih ,80-ih godina , biti će latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne. 30. lipnja održat ce se tradicionalna proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.
Tijekom popodneva birat će se i najljepsi pas mješanac tzv. Strosser.(nagrada: metar kobasica). U vrijeme festivala Cest is d best ovaj će prostor funkcionirati i kao festivalski klub, mjesto za druženje festivalskih izvodjača, organizatora, sponzora i publike.